ABOUT US

Tom Stern

Tom Stern er uddannet Reiki Master Teacher 1999 og undervist mange tusinde i healing. At arbejde med Reiki healing gav næring for en årelang indre rejse, hvor personlig udvikling var højeste priotet i Toms liv.


Tom Stern har beskæftiget sig med terapi, personlig udvikling og undervisning i en lang årrække. Med Toms arbejde begynder vi at forstå at nøglen til egen glæde og egen frigørelse ligger inden for rækkevidde og altid inden i os selv. Det at turde stå inde for sig selv og have den styrke der skal til for leve det liv vi længes efter kræver selvfølgelig noget styrke. Det er den styrke, som Tom på forunderlig vis finder frem i mennesker.


Tom Stern har i over 12 år været leder af Institut for Personlig Udvikling, hvor han bl.a. underviser i healing, terapeutisk clairvoyance og personlig udvikling. Tom er født clairvoyant og har i mange år undervist i personlig udvikling og den menneskelige psyke. Tom er uddannet som børsmægler og har senere været direktør i flere danske virksomheder.

 

Tom har uddannet sig hos mestre og lærere i bl.a. Indien, New Zealand og USA. Den mere materielle side af tilværelsen er således skiftet ud med den åndelige og spirituelle side. Og siden 1994 har han udelukkende beskæftiget sig med at vejlede og hjælpe andre til at opnå et bedre liv med mere nærvær, livskvalitet og glæde. Endvidere er Tom Stern Diamond Logos Teacher.


Om Toms arbejde


Det at lære sig selv at kende er for Tom det vigtigste skridt et menneske kan tage. Tom arbejder i forbindelse hermed med en psyko-spirituel indgang til den personlige udvikling. Tom er spirituel vejleder, og alle slags mennesker kommer til ham for at lære og få større indsigt i sig selv. At begynde på sin personlige eller spirituelle udvikling er en livslang proces, der ikke bare stopper, fordi man har været på en enkelt weekend-workshop eller læst tonsvis af spirituelle bøger. Det at gå dybt ind i sig selv for at finde løsningerne derinde og at turde være 100 procent ærlig overfor sig selv er de værktøjer Tom arbejder med i dagligdagen.

 
 • Hvad er Reiki

  Reiki er en healingsform, som alle mennesker kan lære. Professionelle behandlere såvel som dig, der bare vil behandle din familie og dine venner kan få stor gavn af Reiki. Det er en af de lettest tilgængelige måder at lære at anvende energi og healing på. Gennem Reiki vil du opleve glæden ved at livs givende energi strømmer igennem dig, og du vil mærke det vidunderlige i at videregive denne energi til andre. Reiki er en gammel Japansk healingsteknik, som videregives fra mester til elev og når du først har modtaget din første indvielse, er det som at modtage en gave, der følger dig resten af dit liv.


  Hvad betyder ordet Reiki?

  Reiki har sin oprindelse i tibetansk buddhisme og er universel livsenergi. Ordet REIKI stammer fra det tibetanske ord RAKU-KEI. Raku er den vertikale strøm af energi mens KEI betegner den horisontale strøm. RAKU-KEI kan beskrives som kunsten og videnskaben i tibetansk selvudvikling, der går tusinde år tilbage (ca.2500) og har sin oprindelse i de buddhistiske sutras. (Sutra = korte, let forståelige læresæt-ninger på sanskrit). REI betyder „fri gennemgang“ og KI betyder „universal livs- energi“ på japansk.

  Universel livsenergi er bl.a. kendt som KI hos japanerne, KA hos Ægypterne, PRANA hos hinduerne og CHI indenfor kinesisk medicin. Reiki har ligeledes været kendt som WAKAN eller WAKOUNDA hos Sioux-indianerne, som BARAKA hos suffier, ORGON ENERGI hos Wilhelm Reich og BIO-PLASMA ENERGI hos russiske forskere. Hver kultur har sit eget navn for denne livsenergi. Hvis vi skal samle det ovenstående bliver Reiki til; en fri gennemgang af universel livsenergi, som er til gavn for selvudvikling, personlig sundhed og velvære.

 • Legenden om Reiki

  Reiki er i vore dage blevet genindført gennem følgende legende. Mikao Usui var præst og leder af den kristne skole ved Doshisah Universitet i byen Kyoto, Japan, i midten af 1800 tallet. Hans elever blev ved med at spørge ham, hvorfor Jesus kunne helbrede når andre, som fulgte ham, ikke kunne det. Usui tog dette spørgsmål som en personlig udfordring, og efter at være blevet fritaget for sine forpligtelser på universitet begav han sig ud på en rejse for at finde svaret. Han begyndte sin forskning på Chicago Universitet, hvor han også fik sin doktorgrad i kristen teologi, men han kunne ikke finde svar på sine spørgsmål om håndspålæggelse og healing i de kristne skrifter.

  Usui ledte videre i gamle kinesiske hellige skrifter. Han rejste til det nordlige Indien, hvor han fortsatte sin søgen. Til sidst kom han tilbage til Japan, hvor han opdagede nogle gamle symboler i de buddhistiske Sutras, som indeholdt nogle af svarene på hans spørgsmål. Han rejste til det hellige bjerg KURIYAMA, lige udenfor byen Kyoto, og mens han vendte sig i østlig retning, udlagde han 21 sten og begyndte en tid med meditation og bøn. Hver dag tog Usui en sten op og bad Gud om en åbenbaring og forståelse af sanskrit symbolerne i de buddhistiske sutras.


  På sidste dag af fastetiden bad Usui til Gud om at få svar på sin bøn. Pludselig så han en lysstråle der var på vej mod ham og han nåede at tænke, at dette kunne blive hans død, han valgte dog at blive stående. Strålen ramte ham lige i midten af panden og slog ham bevidstløs. Han følte det i dette øjeblik som om han døde. Foran ham så han millioner af bobler i alle regnbuens farver, hvorefter Reiki-symbolerne i guld dukkede op foran hans øjne. Dette var begyndelsen til Usui-metoden for naturlig helbredelse, som vi i dag kender som Reiki.


  Legenden fortæller, at da Usui kom ned fra bjerget opdagede han, at han havde evner til at helbrede folk. Bare på hans vej ned fra bjerget skete flere mirakler, som i legenden kaldes for de 4 mirakler. Usui stødte sin tå mod en sten og holdt et øjeblik sine hænder på tåen og smerterne var væk, dette var det første mirakel. Senere helbredte han en kroværts datter for en frygtelig tandpine – det andet mirakel. Ligeledes spiste han et overdådigt måltid efter 21 dages faste uden at få mavepine, dette var det tredje mirakel. Det fortælles også, at da Usui begav sig ned til klosteret i Kyoto, fandt han biskoppen liggende i sin seng med frygtelige smerter. Usui lagde sine hænder på biskoppens hofter og nedre del af hans ryg, mens han fortalte ham om sine oplevelser på bjerget. Efter at de havde snakket sammen et stykke tid, erklærede biskoppen, at hans smerter var forsvundet - det fjerde mirakel. Usui forklarede ham, at det der lettede hans smerter skyldtes Reiki. Alle var forbløffede over at han havde evnen til at fjerne smerterne hos dem, han rørte og alle, som han havde hjulpet, bemærkede, hvor varme hans hænder blev, når han rørte dem.


  Dernæst gik Usui til Kyotos slumkvarter for at hjælpe og heale de fattige og tiggerne. Her tilbragte han 7 år med behandling og healing af de syge. Han opdagede imidlertid, at nogle af de samme mennesker, som havde modtaget healing, kom igen og igen. Han blev klar over, at disse mennesker hellere ville tigge end at arbejde, og at de anså verden for at være for besværlig at leve i - en verden, der krævede for meget selvdisciplin. Ved denne lejlighed indså han, at Reiki skulle forandres. Det var vigtigt at de, der modtog Reiki selv deltog aktivt i deres heldbredelse og lærte taknemmelighed. Usui udgav derfor Reikis 5 grundlæggende principper, som er:


  1. i dag vil jeg være taknemlig
  2. i dag vil jeg ikke bekymre mig
  3. i dag vil jeg ikke være vred
  4. i dag vil jeg være ærlig overfor mig selv
  5. i dag vil jeg udtrykke kærlighed og respekt for alt levende

   

  Usui forlod tiggerne og tændte en stor fakkel på gaden i Kyoto, han fortalte folk der spurgte, at han ledte efter mennesker der ville se det sande lys og det var dette der førte til hans arbejde som Reikilærer. Mikao Usui begyndte at rejse rundt i Japan for at praktisere og undervise i Reiki. På sine rejser fra Hokkaido i nord og til de sydligste provinser indviede han ca. 18 mennesker som Reiki Mestre inden han døde. Doktor Usui ligger begravet i et Zen-tempel i Tokio.


  Den sidste person af de 18 Usui nåede at indvie var Dr. Chujiro Hayashi. Chujiro Hayashi var pensioneret flådeofficer, og læge. Han åbnede en Reiki-klinik i Kyoto Fru Hawayo Takata kom til Japan fra Hawaii i 1931 for at få hjælp til en alvorlig sygdom. Dr. Hayashi behandlede hende med Reiki og hun blev rask. Da Dr. Hayashi døde i 1941 videregav han sin viden til fru Takata, som blev hans efterfølger som Reiki Mester. Fru Takata praktiserede og underviste i mange år. Inden hun døde i 1980 havde hun uddannet 22 Reiki Mestre. Grunden til at lige netop disse to Reikimestre nævnes særligt i legenden, er at det var gennem dem at Reiki overlevede. Dr. Hayashi vidergav kun sin mester viden til Fru. Takata, fordi han i et syn havde set at al Reiki viden ville blive destrueret i Japan, og at det derfor ville være nødvendigt at bringe denne viden udenfor landets grænser. Det han havde set var 2 verdenskrigs rædsler. Han var som Reikihealer og soldat i et så stort dilemma, at han endte med at begå selvmord – efter at have healet med Reiki kunne han ikke længer dræbe som soldat. Han lod inden han døde Takata tage den vigtige viden om Reiki med sig. Takata underviste flere steder i verden. Hendes måde at undervise på var mundtligt, hvor ingen måtte tage notater og hvor hun kunne finde på at ændre undervisningen. Derfor er det, at undervisningen i Reiki healing den dag i dag kan være forskellig fra sted til sted og fra mester til mester. Phyllis Furomoto, fru Takatas barnebarn, blevvalgt som hendes efterfølger. I dag finder der formelle organisationer, som er udsprunget af denne oprindelige gruppe af Reiki-lærere.

 • Hvad er Reiki Healing

  Reiki healing bliver i dag videregivet ved hjælp af indvielser fra en Reiki Master eller en Reiki Master Teacher. Indvielsen er en højtidelig proces, hvor Reiki-energien aktiveres, således at den videregives til eleven. Når du har modtaget denne indvielse kan du bruge Reiki-energien og give healing ved hjælp af håndspålæggelse. Når man først er blevet indviet, har man Reiki-energien for resten af sit liv til gavn for sin personlig udvikling på alle niveauer både personligt, kropsligt og spirituelt.


  Der findes 5 niveauer eller grader indenfor Reiki healing, og hver af dem inkluderer indvielser.

  Som elev får du også Sanskrit-symboler til aktivering af energien, når du modtager de forskellige Reiki healing grader. Du vil modtage udførligt materiale så du altid kan gå tilbage og se hvad det var der blev undervist på uddannelsen. Du vil ligeledes få et smukt reiki certifikat, der fortæller at du har modtaget indvielserne.


  Hvorfor vælge at blive indviet hos Tom Stern. Han er uddannet Reiki Master Teacher og har undervist flere 1000 i Reiki healing og i andre former for healing. Han besidder en stor kapacitet indenfor Healing og personlig udvikling. Det er måske det den mest omfattende undervisning indenfor Reiki du kan modtage her i Danmark. Tom stern er også meditationslærer og har arbejdet med både healing og meditation over 20 år.

   

  Hvad er Reiki Healing

  Reiki er en Japansk behandlingsmetode, udviklet af Japaneren Mikao Usui Sensei i 1922, og ikke genfundet, som mange kilder påstår.


  Mikao Usui Sensei opnåede i sin søgen efter meningen med livet, en spirituel oplysning på bjerget Kurama. I kølvandet på sin oplysning fandt han ud af, at han tillige havde opnået evnen til at heale. Usui Sensei havde så gode resultater af sine behandlinger og fandt så megen lykke af sin i oplysning, at han besluttede at han ville dele disse evner med andre.Usui Sensei udviklede derfor Reiki metoden, således alle kunne opnå den samme energimæssige kontakt og dermed også den healingevne, han selv besad.


  Han udviklede et antal meditations/åndedrætsøvelser til at træne elevens egen renselse og spirituelle vækst. Han indførte et antal symboler for at træne eleven i at komme dybere ind i energiforståelsen og energiarbejdet. Han udviklede ydermere et indvielsesritual for at hjælpe den enkelte elev til at åbne sig som energikanal for Reiki energien.


  Den energi, en Reiki behandler bruger, er den universelle livsenergi, som andre oplyste mestre også tidligere har været i kontakt med og benævnt: kristusenergien, lys, Prana, vitalitet, Chi (Qi) mv.


  Usui Sensei kaldte energien ”Reiki”. Ordet Reiki er i denne sammenhæng anvendt som et ord uden betydning. Reiki er på Japansk ikke sammensat af ordene Rei = universel, ki = livsenergi som nogle påstår, men er anvendt til at være et udtryk for den universelle livsenergi, der har eksisteret til alle tider.


  Hvad kan en Reiki healing behandling hjælpe dig med:

  • En Reiki healing behandling er alsidig og kan bruges til at behandle stort set alle sygdomme og tilstande både på mennesker og dyr. På ting og situationer.
  • En Reiki healing behandling har en kraftig synergieffekt med andre metoder, effekten af medicin eller andre behandlingsmetoder. (akupunktur, Qi-gong, kiropraktik osv.) forøges, når de anvendes sammen med Reiki healing.
  • En Reiki healing behandling understøtter et medicinsk forløb, og hjælper med at nedtone bivirkningerne.
  • En Reiki healing behandling støtter og styrker dit immunforsvar, giver god modstandsdygtighed, og hjælper dig til at komme dig ovenpå sygdom eller skader.
  • En Reiki healing behandling frigiver alt stress, afspænder og skaber balance i krop og sind
  • En Reiki healing behandling er effektiv mod muskel- og ledsmerter herunder sportsskader.
  • En Reiki healing behandling er effektiv mod betændelsestilstande og infektioner.
  • En Reiki healing behandling kan skabe balance og harmoni i sindet.

  Kort sagt er en Reiki healing behandling alsidig, kraftfuld og effektiv.

 • Reiki Energi

  Når Reiki overføres via håndspålæggelse under en behandling stimuleres modtagerens livsenergi således, at vedkommendes energisystem oplades. Mangel på vitalitet (CHI eller KI) er hovedårsag til sygdomme som starter i den ikke fysiske krop (auraen) og senere kan aflæses som f.eks. en nedsat immunfunktion i den fysiske krop, for derefter at udvikle sig til en synlig sygdom.


  Håndspålæggelse med Reiki stimulerer livsenergien og muliggør den ikke fysiske krops fuldstændige tilbagevenden til vitalitet og sundhed. Mange Reiki- og holistisk orienterede behandlere har den opfattelse, at sygdomme først viser sig på det ikke fysiske plan, og først senere kan mærkes i kroppen. Når den subtile krop eller aura-feltet bliver opladet, kan sundheden vende tilbage til den fysiske krop. En Reiki-behandler tiltrækker livsenergi fra universet og kanaliserer den ind i modtageren. I denne proces henter både behandleren og modtageren healing energi fra det elektromagnetiske felt, der omgiver dem.

  Med Reiki bliver du ikke drænet for energi, fordi den energi, der kanaliseres under en behandling, stammer fra det omgivende elektromagnetiske felt, eller det vi kalder den universelle livsenergi og ikke fra behandlerens egne ressourcer. Reiki understøtter og hjælper kroppen med at genoprette og vedligeholde harmoni og ligevægt Modsat andre former for helbredelse via håndspålæggelse, kræver Reiki ingen tro på særlige religioner eller læresætninger. Reiki anvendes af Buddhister, Baptister, Katolikker mm. Men det er ikke nødvendigt for behandleren at have en bestemt tro for at få Reiki til at virke. Det kan også ses i Reiki legenden, at der inddrages elementer fra de forskellige religioner, så alle kan være med.

 • Reiki grader

  Hvad indeholder de forskellige grader?

  Hver Reikigrad har sin unikke energi og sit specielle anvendelsesområde. I det følgende vil vi kort skitsere hvad de forskellige grader indeholder.


  Reiki 1

  Er fire indvielser, der gives fordelt over 2 gange. Indvielserne åbner hændernes heldbredende centre, og er den vigtigste indvielse indenfor Reiki. Eleven får også udleveret det første symbol.

  • Det første symbol sørger for en forøgelse og aktivering af energien.

  Reiki 2

  Er to indvielser, der gives over en gang. Det giver en enorm forøgelse af energien, og eleven modtager 2 symboler. Det andet symbol er vigtigt, når man arbejder med emotionelle/ følelsesmæssige ubalancer. Det hjælper også til at frigøre stress.

  • Det tredje symbol er beregnet til fjernhealing. Og kan bruges når man arbejder med tidligere liv.

  Reiki 3

  Er 2 indvielser og et fjerde symbol.

  • Symbolet bruges til at harmoniserer chakrane i kroppen. Indvielsen giver samtidig en enorm indvirkning af elevens forbindelse med det Højere Selv og elevens åndelige formål. Det bevæger eleven fra at have et job til at føle et kald (fra amatør til professionel) og åbner for yderligere spirituelle dimensioner.

  Reiki Mester

  Er 2 indvielser og instruktioner i, hvordan man giver Reiki 1, 2, og 3 indvielser. Samt andet viden om at være underviser i Reiki. Dette giver en mægtig forøgelse af elevens personlige energi og healings kapacitet og åbner yderligere for åndelig udvikling. At blive Reiki Mester kræver at man har arbejdet grundigt med al Reikihealing.

  Master Teacher

  Er 2 yderligere indvielser og tildeling af det femte Reiki-symbol.

  • Med dette symbol kan du give Reiki 1, 2, 3, Reiki Mester samt indvie andre Master Teachers.
 • Reiki Healing 1

  Reiki 1 læres for det meste over to dage. Der undervises i Reikis historie, hvor Reiki stammer fra, hvordan det første symbol kan bruges – de forskellige hånd positioner der er særligt karakteristiske indenfor Reikihealing osv. Ligeledes læres Reiki selvhealing. Som elev får du fire indvielser gennem en Reiki mester, der selv har praktiseret Reiki over en længere periode. For det meste bliver indvielserne givet således, at der gives to på den ene dag og to på den næste. Under disse indvielser åbnes healingcentrene eller kanalerne i begge håndfladerne på eleven.


  Gennem Reiki indvielserne overleverer din Reiki mester energien gennem deres hænder og ved at blæse ind i den indvidedes hjertechakra og kronechakra. Hver indvielse kan beskrives som en meditativ oplevelse eller et ritual, som for hver enkelt elev tager omkring 3-5 minutter. Under disse ritualer åbnes der op for Reiki energien i hele elevens krop.

  Med Reiki 1 og det sanskrit symbol, der medfølger er det muligt for dig at bruge Reiki energien både på dig selv og andre, ligesom du nu er i stand til at rense områder for „dårlig“ energi. Du er nu blevet Reikihealer og kan bruge energien lige så ofte du ønsker. Husk at det, der sker når du giver Reiki til dig selv og andre er at sammenligne med når en Reiki Mester indvier dig i de forskellige grader. Den elektromagnetiske energi som omgiver alt bliver aktiveret og brugt på en bevidst måde gennem Reiki.


   

  Reiki Healing 1

  Er fire indvielser, der gives fordelt over 2 dage. Indvielserne åbner hændernes heldbredende centre, og er den vigtigste indvielse indenfor Reiki. Eleven får også udleveret det første symbol.

  • Det første symbol sørger for en forøgelse og aktivering af energien.
 • Reiki Healing 2

  Hvornår er jeg klar til at modtage Reiki 2?


  Du skal have arbejdet grundigt med Reiki 1 inden du er klar til at modtage den næste indvielse. Under Reiki 2 gennemgår du to indvielser og modtager to nye sanskrit symboler. Under de to indvielser bliver en højere form for Reiki energi aktiveret. Og hver gang du bruger de to nye symboler bliver denne energi aktiveret. Når du har modtaget Reiki 2 kan du give fjernhealing og arbejde med dybereliggende følelsesmæssige og emotionelle problemstillinger eller blokeringer. Dette inkluderer både stressrelaterede blokeringer i forbindelse med fortiden, nutiden og fremtiden. Ligeledes kan du nu arbejde med Reiki 2 i forbindelse med misbrugsproblemer. Det kan være rygeafvænning, alkoholmisbrug, afvænning af for stort forbrug af sukker, kaffe og lignende.

  Hvis du arbejder med stofmisbrugere skal du have erfaring indenfor dette område, eller samarbejde med f.eks. en terapeut eller psykolog.

  Reiki 2


  Er to indvielser, der gives over en dag. Det giver en enorm forøgelse af energien, og eleven modtager 2 symboler. Det andet symbol er vigtigt, når man arbejder med emotionelle/følelsesmæssige ubalancer. Det hjælper også til at frigøre stress.

  • Det tredje symbol er beregnet til fjernhealing. Og kan bruges når man arbejder med tidligere liv.
 • Reiki Healing 3

  Hvornår kan jeg modtage Reiki 3?


  Du kan modtage den tredje grad af Reiki, når du har arbejdet over en længere periode med Reiki 1 og Reiki 2. Det forventes, at du grundigt kender de symboler, der er knyttet til de to første indvielser og at du har arbejdet med dem. Det er også vigtigt, at der er gået en vis tid inden sidste indvielse, så dit energisystem, herunder dit nervesystem, har vænnet sig til energien fra Reiki 1 og Reiki 2. Reiki 2 kan sætte en følelsesmæssig udrensning i gang som kan tage flere måneder.

  Reiki 3


  Er 2 indvielser og et fjerde symbol.

  • Symbolet bruges til at harmoniserer chakrene i kroppen. Indvielsen giver samtidig en enorm indvirkning af elevens forbindelse med det Højere Selv og elevens åndelige formål. Det bevæger eleven fra at have et job til at føle et kald (fra amatør til professionel) og åbner for yderligere spirituelle dimensioner.
 • Skal jeg forberede mig på en Reiki indvielse?

  Ja, en Reikiindvielse er en højtidelig proces, som kræver forberedelse og din fulde opmærksomhed.


  Vi anbefaler at du ikke stresser dig selv i ca. 2-3 dage inden, og at du ikke drikker alkohol, kaffe, cola osv. Prøv at spise en let kost, gerne vegetarisk. Hvis du kan meditere er det en god ide at gøre det i tiden forinden. Drik rigeligt med vand både før og efter indvielsen.